Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

ΙΘΑΚΗ


Ερώτημα Νο.1: Τελικά που είναι η Ιθάκη?

Άντε και τελείωσες με την Τροία, άντε και τον έκανες τον Δούρειο Ίππο καυσόξυλα για το τζάκι της Ελένης και είσαι έτοιμος να φύγεις για το πολυπόθητο ταξίδι, ξέρεις που πάς? ΄Εχεις στο μυαλό σου ένα ονειρικό νησί και φορτώνεις στο καράβι ένα τσούρμο ναύτες για να το βρείς. Πού πας ρε κακομοίρη δίχως χάρτη? Θα χαθείς! Θές να πάς στην Ιθάκη ή απλά σου έχουν περάσει οι άλλοι τον προορισμό? Μήπως θές να πάς, ας πούμε, στην Ζάκυνθο που είναι κοντά μεν αλλά είναι διαφορετική?


Ερώτημα Νο.2: Τι γίνεται στον δρόμο?

Ο.Κ το έχουμε! Ιθάκη διέταξε η κοινωνία και σου έδωσε αγόρι μου πολύτιμα εφόδια ( γνώση, λεφτά, άνεση ), τι γίνεται όμως στον δρόμο? Πολλοί πειρασμοί σου λέει! Μάγισσες, Σειρήνες και δεν συμμαζεύεται. Όμως ο μάγκας μας κλείνει τα αυτιά του όπως τον συμβούλεψαν και ας του άρεσε το τραγούδι! Περνάει πανεπιστήμια, έρωτες, ξενύχτια και όμως ρε συ κάτι του πάει στραβά! Λές να μην γουστάρει την Ιθάκη? Λές να μήν είναι όπως την φαντάζεται? Εκέι όμως δουλευταράς, θα φτάσει και ας μήν είναι σίγουρος!


Ερώτημα Νο.3: Αυτή που φαίνεται είναι η Ιθάκη?

Και νάτος πλησιάζει! Κάτι φαίνεται στον ορίζοντα και έχει τρελαθεί απο την χαρά του! Δεν το πιστεύει οτι φτάνει. Τόσοι κόποι, τόσα ξενύχτια, τόσες απογοητεύσεις δεν πήγαν χαμένες. Όσο πλησιάζει όμως του φαίνεται ξερονήσι. Μπάς και δεν είναι η Ιθάκη ρε? Πολύ ξερότοπος και στο Internet την έδειχνε καταπράσινη, με πολλά νερά. Και όμως φίλε μου, η Ιθάκη είναι.Δεν σε χάλασε ε? Και το έλεγε ο τύπος απο την αρχή, δεν πολυγούσταρε να πάει στην Ιθάκη, απλά γούσταρε ένα ταξιδάκι. Και τώρα? Πώς να κάνει πίσω? Τι θα πεί στην κοινωνία και στους ναύτες που πήρε μαζί του? Άσε που και ο Δούρειος Ίππος κάηκε!


Ερώτημα Νο.4: Πού είναι η Ζάκυνθος?

Μάλλον εκεί ήθελε να πάει απο την αρχή. Εκεί γούσταρε! Το γαμοκάραβο όμως έχει βρεί στα αβαθή της Ιθάκης και δεν λέει να κουνηθεί. Που θα πάει όμως? Θα το κουνήσει...




P.S Ένα ξέσπασμα ήταν παιδιά και ήθελα να το βγάλω απο μέσα μου. Και ο καθένας απο εμάς σίγουρα έχει κάνει λάθος Ιθάκη είτε επαγγελματική είτε προσωπική, είτε και τα 2!!! Καλά να περνάτε...

10 σχόλια:

brainwaves είπε...

Από λάθη άλλο τίποτα φίλε μου predo!

Το θέμα είναι να μη μετανιώνουμε για τα λάθη μας. Γιατί όταν τα κάναμε, ήμασταν εμείς που τα επιλέγαμε... Τότε, τα θεωρούσαμε σωστά...

Δε μετανιώνουμε, όμως μαθαίνουμε από αυτά.

Όχι για να μην ξανακάνουμε λάθη, αλλά, τουλάχιστον, για να μην κάνουμε τα ίδια...

Αν και μερικά είναι πολύ γλυκά :-)

Καλά έκανες και έβγαλες έξω από σένα το εσωτερικό σου ξέσπασμα...

Καλά να είσαι :-)

predo είπε...

@braiwaves έχεις δίκιο. Το θέμα είναι πόσο μας διδάσκουν τα λάθη μας? Ευτυχισμένος είμαι όταν μετά απο ένα λάθος νοιώθω οτι πήγα έστω και ένα βηματάκι μπροστά και όχι 10 πίσω. Βασιλιά, Βασιλιά που έλεγες και σε προηγούμενο post σου.

mahler76 είπε...

θα τον βρείς τον προορισμό σου, μέσα από λάθος στροφές, παρακαμπτήριες οδούς, κάπου κάπως αν το ψάξεις θα το βρείς.

predo είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ mahler! Καλό είναι να αρχίζεις να ψάχνεις δρομάκια σε μικρή ηλικία, όταν ακόμα το καράβι είναι γερό!

the boy with the arab strap είπε...

λαθη τα βαφτιζουμε εκ των υστερων , ολα μια περιπετεια ειναι .

oblivion είπε...

μία κινέζικη παροιμία λέει ότι το καράβι φεύγοντας από ένα λιμάνι ξέρει αν θα έχει ούριο άνεμο μόνο αν ξέρει τον προορισμό του.. αλλιώς, χωρίς προορισμό, πώς να σου πει κανείς ποιοι άνεμοι θα σε οδηγήσουν.. γιαυτό μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η ανάρτησή σου, γιατί φαίνεσαι να ξέρεις (ή να βρίσκεις) πού θες ΕΣΥ να πας.. και δεν ακολουθείς ανέμους άλλων, κοινωνικούς κοκ.. μιας και είσαι λοιπόν σε αυτή τη διαδικασία, θα τη βρεις τη δική σου Ιθάκη, προσωπική, επαγγελματική, οποιαδήποτε. μη νομίζεις ότι είναι εύκολο βήμα αυτό που περιγράφεις, άλλοι "δουλεύουν" χρόνια για να το κατακτήσουν κι άλλοι δεν θα απασχολήσουν ποτέ το μυαλό τους με κάτι τέτοιο. την καλημέρα μου και πολλά φιλιά! :)

brainwaves είπε...

Αυτός είναι ο σκοπός τους. Να μας πηγαίνουν μπροστά.

Όταν μετά από μια επιλογή διαπιστώσεις ότι ήταν λάθος... τότε έχεις πάει ένα βήμα μπροστά.

Έχοντας ζήσει και το λάθος σου.

Αν θα κάνεις παρόμοιο λάθος στο μέλλον εξαρτάται από τις αντοχές και τα πάθη σου. Όμως τότε τουλάχιστον θα έχεις επίγνωση!
Σημαντικό!

Φιλιά predo!

sloboda είπε...

τα είπατε όλα ...όλοι!
υ.ς γιατί και στην Λευκάδα να βγείς μια χαρά δεν θα περάσεις?
(άσε που η ομηρική Ιθάκη μπορεί να είναι η λευκάδα))..φιλάκια σε όλους σας!!

SDRyche είπε...

Ταξίδι για την Ιθάκη. Έχουν γίνει τόσοι παραλληλισμοί και άλλες τόσες ερμηνείες. Θα συμφωνήσω με τους παραπάνω αλλιώς θα μπορούσα να γράφω για ώρες κι είναι και αργά..
Αλλά δε μπορώ να μη σχολιάσω τον απίστευτα χιουμοριστικό τρόπο που περιγράφεις μια σκληρή πραγματικότητα. Τρομερός.
Την καλημέρα μου!

predo είπε...

Καλημέρα σε όλους!
@Κρασί και νερό στα ονειρά μας, καλως ήλθες στην παρέα! ¨οντως μια περιπέτεια είναι όλα σε αυτή την ζωή!
@oblivion έχεις δίκιο! Είναι σημαντικό να ξέρεις τελικά που θέλεις να πάς, το μόνο που λείπει είναι το κουράγιο και η δύναμη να συνεχίσεις το ταξίδι με άλλη πορεία
@sloboda Η Λευκάδα ήταν μία απο τις Σειρήνες τις ξελογιάστρες. Ξέρεις πόσο λατρεύω το νησί σου!
@sdryche Καταρχάς σε καλως ορίζω στην παρέα και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Εάν δεν υπάρχει χιουμορ στην ζωή και στα ταξίδια μας τοτε καήκαμε. Και όπως λέω πάντα, μέσα απο το χιούμορ λέγονται τα πιο σκληρά και σοβαρά πράγματα.
Τα φιλιά μου σε όλους...